Merged
Sagt om SHOW IT! PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Administrator   
tirsdag 18. januar 2011 00:00

Tilbakemeldinger fra ulike menigheter/forsamlinger som har prøvd ut ”Show it- Trond Cruz og åndens frukter”:

Norkirken , Sandnes:

Vi i Norkirken Sandnes brukte "Show It" som et ledd i vår undervisningsserie om åndens frukter. Vi hadde to gudstjenester i måneden med samme tema, ”Show It”- feiringen var en av disse. Den andre gudstjenesten handlet undervisningen for de voksne om det samme tema som ”Show It”-samlingen, barna gikk her til egen søndagsskolen. ”Show It” passet perfekt til familiegudstjeneste i en menighet med medlemmer i alderen 0-70 år! Ingenting jeg har funnet kan måle seg med "Show It" som misjonsredskap i det moderne, norske samfunn. Du trenger ikke være redd for å invitere med deg både venner og naboer til en "Show It"- gudstjeneste.

Vi i Norkirken- Sandnes er ingen stor menighet, men med noen gode ildsjeler som fanget visjonen for hva "Show It" kunne bety både for oss og for vår misjonsvirksomhet, gikk det helt fint å få det til. Vi hadde tre "live"- aktører og brukte filmklipp som fulgte med pakken til alt annet. Det eneste ekstra vi trengte var teknisk kyndige folk til å kjøre filmklipp på dataprojektoren. Til dette brukte vi to gutter på 14 år. Sangene var ledet av tre jenter fra 10-14 år. Ungdommene trengte tilrettelegging og litt tilsyn, menstod ellers for dette selv.

Hele menigheten fikk stor utbytte av det, og deltakerne vokste i tjeneste på grunn av  dette prosjektet.Dette anbefales på det varmeste. "Show it er kult og gøy fordi hele familien er med!" Katie 10år

Tracy Rishton

 

Betel, Hommersåk:

På Betel, Hommersåk, har vi hatt gleden av å få prøve ut Show it konseptet i 4 samlinger til nå.  Det har vi bare positive erfaringer med. Personlig synes undertegnede at Show it- er noe av det kjekkeste menighetsarbeid jeg driver med. Det føles sånn, fordi dette er et konsept som engasjerer alle aldersgrupper i menigheten. Aktørene som har vært med i Show it her i Hommersåk har sprikt i alder fra 7 - 60 år.  Dette er kjempekjekt og gir en følelse av at vi bygger menighet sammen på tvers av alder!!!

Et absolutt høydepunkt i Show it -samlingene har vært dramastykkene.  De er geniale!  De har en passe "touch" av humor, samtidig som de kommuniserer bibelhistorien rett inn i vår tid. Mottakelsen samlingene våre har fått er overveldende!  Vi opplever at det fenger barn i alle aldre. Vi har også mange ungdommer og voksne på disse samlingene. Undertegnede har fått tilbakemeldinger fra voksne som sier at de går aldri på møter ellers, men Show it - samlingene går de på, fordi de føler at det tas opp tema her som er relevante for dem i hverdagen.

Sist Show it - samling vi hadde, handlet om glede.  På denne samlingen viste det seg at det dukket opp flere 5.klassinger som ikke har vært på dette før. Dette gjorde sånn inntrykk på dem, at de tok med seg opplevelsene inn i RLE- timen på mandag morgen. Dette resulterte i at hele klassen ble engasjert i samtale rundt dette med glede, og viktigheten av at vi ikke stjeler gleden fra hverandre. Når vi får sånne tilbakemeldinger, skjønner vi at vi når ut med budskapet i samlingene, og vi skjønner at det setter i gang mange prosesser hos både barn og voksne.  En sånn respons gjør det utrolig meningsfylt å jobbe med disse familiesamlingene, og det gjør at vi går for Show it 100% i vår menighet!!

Elbjørg Myrene

 

Norforsamlinga, Vigrestad:

Me har brukt Show it 3 gonger dette semesteret. Me har starta samlingane kl 17.00, og avslutta med kveldsmat kl 18.00. Fleire gonger har vi hatt fullt hus, kanskje 220 med stort og smått. Me har hatt ein gjeng som har vore med på dramastykka, og det har fungert veldig godt. Trond Cruz sin rolle har vorte spelt meget bra av ein kar på ca.25 år. Han har passa perfekt i rolla. Fram til no er erfaringane med Show it veldig bra!

Kjetil Stokkeland,

Forsamlingsleiar

 

Flekkerøy menighet

Flekkerøy menighet har til nå fått oppleve 2 Show It - arrangementer til glede for liten og stor. Til våren vil vi kjøre de fire neste, og dessuten fokusere på ”Åndens frukter” på egne temagudstjenester for voksne og ungdom. Vi tror mange andre menigheter i vårt langstrakte land vil ha stor glede av å gjøre det samme. Vi har hatt to fulle hus så langt, og mye gøy for de som jobber med å skape ”morroa”. Vi har for det meste valgt å rydde all vanlig liturgi og kirkelige handlinger til side disse søndagene, men kombinerer for eksempel med trosopplæring der det måtte passe. Jeg tror også det må være mulig å holde Show It innenfor rammen av en foreskrevet Familiegudstjeneste. I hvert fall om folk er villige til å strekke seg en del over timen.

Tusen takk til dere som lager Show it! Gud velsigne dere videre!

Gunnar Lindtveit

Sogneprest Flekkerøy, Kristiansand

 

Tønsberg Frikirke

Vi i Tønsberg Frikirke er så glad for at Show it finnes, og vi har hatt
stor glede av å bruke det i vår menighet. For oss som er med i Show it-
teamet har det vært lærerikt, trosstyrkende, sosialt og veldig gøy. Supert
å få noe som er ferdig, for så å tilpasse det til vårt eget. Vi er alltid
to programledere som har dialog med en fantastisk Trond Cruz. Vi har eget
lovsangsteam og dramateam som alltid er med oss. Vi er tre familier som
driver show it arbeidet, og både voksne og barn er med i forarbeid og
på scenen på disse familiesamlingene. Flott arbeid å drive sammen som
en familie. Både pastor og menighet er veldig fornøyd med Show it, og
dette har blitt en viktig del av familiearbeidet i menigheten vår. Flott å
kunne dele ut en dvd til alle familier før de går hjem. Familier er veldig
fornøyd, og sier at det har blitt en viktig del av trosopplæringa i
heimen. Show it setter "Tro på hjemmebane" i fokus. Vi anbefaler alle
menigheter å prøve dette, men en liten advarsel tilslutt: ”Har dere først
prøvd Show it, så klarer dere ikke å slutte....."

Kaja Haugeland

Tønsberg frikirke

 

Undheim menighet

I høst så kasta presten, ”Trond Cruz” og en praktisk tilrettelegger på Undheim seg rundt og tok i bruk Show-it i to familiegudstjenester; Høst-takke-gudstjenesten og avslutning for ”Størst av alt” med 5.- klassingene. Vi hadde ingen komité og laget ingen kulisser – bortsett fra treet med fruktene, og opplegget fungerte strålende! Ungdommene og 5. klassingene kjørte hvert sitt dramastykke. Sangforslagene brukte vi ikke, men barnehage-barna sang første gangen, og barnekoret den neste. I barnehagen hadde den felles opplevelsen de hadde hatt om temaet ”vennlighet” blitt samtaleemne hele uka etter! Vi erfarte at budskapet og innholdet i opplegget kommuniserer utmerket til alle.

Tilbakemeldinger forteller at mennesker blir berørt, og det skjer uavhengig av hvor mye vi har kapasitet til å organisere og jobbe på forhånd. Dialogene og filmene ligger klar, så sett i gang på deres måte, med deres ressurser, klipp og lim -  bare gi det videre!

Hanne Brit Sandsmark,

Undheim menighet (den norske kirke)

 

"Nå har vi hatt første show it , på menighetsweekend med Tønsberg frikirke, og det gikk så bra. Det var knallgøy, og folk var så imponert over opplegget. Så nå er vi endelig igang, og vi er så takknemlige for at dette finnes. Takk og takk.
Vi trenger flere dvd'er....
Ha en velsigna dag, og hils alle på fam. verkstedet og si at vi er så glad for at show it finnes. TUSEN TAKK."

Kaja – Tønsberg frikirke


"Nå har vi hatt vår første familiefeiring med Trond Cruz. Fytti, det var gøy! Og FOR et opplegg dere har laget. Det var jo bare å stupe inn i det.
Vår Trond ligner ikke på den Trond Cruz vi traff på Visjon. Vår er annerledes (gul og kul!), men har det samme budskap. Kulissene er også annerledes – det hele er blitt til et gutterom i gult og blått.  Søndag kveld satt familien foran TV’en. Det var tid for å se på show it-dvd’en om tålmodighet. Hos gutta slo det veldig godt an. Humoren treffer dem akkurat. Vi voksne kjenner også at vi er midt i målgruppen. Lærerikt og utfordrende.
"
Hilsen Hilde – Bryne frikirke


"Opplegget er genialt bra, og vi er allerede godt i gang med å planlegge første feiring"
Hilsen Eirik Hauge, Storsalen, Oslo


”Mangt og mye som gjerne kunne henge mer sammen, får hjelp til det med Show it. Humor og trosopplæring, lek og lovsang.  Og ikke minst: Barna og de voksne sammen. Når festen er over har Show it blitt med oss hjem i hverdagen. Vi har satt på dvd-ene og fått verdifull hjelp i familien til å snakke videre om de livsnære temaene.”

Vidar Mæland Bakke, medlem i Bymenigheten-Sandnes, prest, menighetskonsulent NMS og leder av NMS sitt Nettverk for menighetsutvikling.


”Show it har vært et høydepunkt for hele familien! Show it tar opp viktige temaer som er lett å snakke videre om hjemme.”
Anne Marie Røise, medlem i Bymenigheten-Sandnes, mor og lærer.


”Dette er et opplegg jeg som prest lenge har ønsket meg. På en kreativ og spennende måte får barn og voksne lære, erfare og oppleve sammen, enten det er i en gudstjeneste eller i en egen familiesamling. Men enda viktigere er kanskje den hjelpen foreldre får til å snakke med barna i etterkant, ved hjelp av DVD-en som deles ut. Derfor er dette opplegget et funn for alle menigheter og forsamlinger som ønsker å ta trosopplæringen av neste generasjon på alvor.”

Helge Standal, prest og menighetsutvikler. Har vært med å starte Frøyland-Orstad kyrkjelyd og Bymenigheten-Sandnes. Er nå prosjektprest i Jåttåvågen og jobber hos Duplo Data AS

Sist oppdatert tirsdag 18. januar 2011 19:14
 
Bestill materiell