Merged
Show-it i Flekkefjord frikirke PDF Skriv ut E-post
Skrevet av Anne-Kristine Bjørgsvik Wiecek, Budbæreren   
mandag 08. februar 2010 10:21

Tekst og foto Anne-Kristine Bjørgsvik Wiecek, Budbæreren

Åndens frukter i utfoldelse i familien. Det er tema for en rekke kreative familiesamlinger flere menigheter nå kjører, ”Show it”. Også Flekkefjord Frikirke ble inspirert under sommerstevnet Visjon til å prøve dette ut i egen menighet.

Små og store får le sammen, synge sammen og noe å tenke på. Familieverkstedet, hvor FriBU er medeier har laget et opplegg for seks show og dvd med materiell familiene kan bruke hjemme i etterkant av samlingene.

Først er familien sammen på et kult arrangement, som er laget slik at en 11 årig gutt skal være fornøyd. De menighetene som har kjøpt konseptet, får dvd med filmer fra situasjoner i en familie. De får sanger, opplegg for bibeldrama og mye mer. Alt ligger ferdig og menigheten kan velge å bruke så mye eller lite av materiellet de ønsker.

 

 

 

 

 

 

Denne søndagen er det Show it i Flekkefjord - med tema vennlighet.

-       Det fine med å arrangere et slikt show er at vi får inkludert mange mennesker, både unge og voksne. Det trengs mange til det tekniske, musikere, sangere og programledere. Mange ungdommer ble med! Det har vært veldig gøy, sier Gerd Ravnå.

På ulikt vis blir tema vennlighet belyst for å vise hvordan det blir i en familie hvis ikke man er vennlige. Slikt sett ser barn og voksne den forskjell dette utgjør. Alt er gjort på en humoristisk måte.

Det er mange på denne gudstjenesten og showet ser ut til å fenge. På vei til kirkekaffe får hver familie en dvd med seg hjem, for å kunne snakke sammen om tema.

25 av Frikirkens menigheter har allerede kjøpt materiell til å lage dette Show it konseptet hjemme i sin menighet. De har også kjøpt DVDer som oppfølgingsmateriell til de familiene som kommer på familiefeiringen. Familiene får da stoff til samtale hjemme. Det er et hovedpoeng for Familieverkstedet og FriBUs Ingrid Heskje, som er en av dem som står bak.

 

Sist oppdatert mandag 15. mars 2010 18:49
 
Bestill materiell